2010. február 22., hétfő

Zsindelyes Pálinkafőzde


Pálinkafőzés regionális hagyományok szerint.

1984-ben alapítottuk meg családi vállalkozásunkat Érpatakon, ahol megépítettünk egy klasszikus kisüsti technológiát alkalmazó lepárló berendezést.


Célunk kettős volt, egyrészt saját kereskedelmi pálinkafőzés beindítása, másrészt a helyi lakosság bérfőzési igényét szerettük volna kielégíteni.

A pálinkafőzde elnevezése utal a településre ahol a pálinkafőző található és a Szatmár, Bereg tájegységekre jellemző tetőfedési hagyományokra is, ezáltal hangsúlyozva a tradicionális pálinkafőzés jellegét.


A Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. négy alapító taggal családi vállalkozásban gyümölcspálinkák előállításával, majd azok palackozásával kezdte működését. Cégünk a közelmúltban dinamikusan fejlődött. Ez megmutatkozik az újabb gyártó és palackozó üzemrészek, raktárhelyiségek létesítésében is. Jelenleg a pálinkafőzés tevékenység teljes vertikumára kiépítettük a HACCP minőségirányítási rendszert, mely garancia a magas színvonalú munkavégzésre.


A lepárlás hagyományos kétlépcsős vörösrézüstben történik, mely egy 487 literes főzőüstből és egy 328 literes finomítóból tevődik össze. Készülékünk hagyományos fatüzelésű volt, de az egyenletes lepárlási hőmérséklet érdekében áttértünk a gőzfűtés alkalmazására. Ezzel biztosítani tudjuk az állandó hőmérsékletet és így a főzési folyamat fokozott kézben tartását.


A pálinkafőzés befejezése után termékeinket saválló tartályokban több hétig pihentetjük, ahol állandó hőmérsékleten kialakulnak a kívánt íz és zamatanyagok. Csak a megfelelő érzékszervi tulajdonságok kialakulása után palackozzuk és adjuk kereskedelmi forgalomba. Szeretnénk elérni, hogy vevőink biztosak legyenek abban, ha a mi pálinkánkat vásárolják mindig ugyanazt a remek minőségű terméket találják a palackban.


Az ISO 9001:2001 minőségirányítási rendszer auditálása 2005 október elején befejeződött, melyet 2008. októberében fejlesztettünk tovább ISO 22000:2005 auditálásával.

Az igények és reményeink szerint a piac bővüléshez igazodva folyamatosan fejlesztettük a termékeink választékát. Olyan alapanyagok felé fordulunk amelyek telephelyünk környékén megteremnek és valamilyen módon kapcsolhatók hozzá.


Érlelő kapacitásunk jelenleg 46 tölgyfa hordóból áll melyben egyszerre 8600 liter pálinka érlelése folyik. Olyan érlelt és jó ízhatású pálinkákat szeretnénk készíteni, amelynek minősége megközelíti és el is éri egy francia konyak színvonalát. A jobb íz és zamat érdekében az érlelési folyamatot az Érlelt Törkölypálinka esetében kiegészítettük egy 6-12 hónapig tartó tölgyfahordóban való tárolással is. A Zsindelyes pálinkacsalád tölgyfahordóban való érlelési ideje két hónap.



2006. márciusában egy új lepárló rendszert helyeztünk üzembe, melyre garanciát Ulrich Kothe neve ad. A berendezés vörös rézből készült, így a kész párlat minősége nagymértékben javul. A főzőkészülék gőzzel való fűtése, és a hűtővíz újra hasznosítása által jelentősen nőtt a főzde energiatakarékossága. A mérő berendezések és figyelő ablakok segítségével folyamatosan nyomon lehet követni a cefre főzését, és az aromátor megfelelő működését. A mintavevő csap, és az automata vezérlés a főzőmester szaktudásával társulva, csúcsminőség elérését teszi lehetővé.

Címünk:

Zsindelyes Pálinkafőzde Kft.
4245 Érpatak, Zsindelyes tanya 1.
Telefon: 06-42-290-316, 06-42-290-325, Fax: 06-42-590-045
Információkért forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz!

TÉRKÉP



Nagyobb térképre váltás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése